تنوع بالای محصولات و دسته بندی های آن ها، محتوای تخصصی به مقدار زیاد، نیاز به عکس و ویدئو های با کیفیت، همه و همه از چالش های راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی است. اما آیا این بدین معنی است که این کار غیر ممکن است. اگر شما هم به دنبال راهکاری برای تبدیل فروشگاه لوازم آرایشی سنتی خود به فروشگاه اینترنتی هستید پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
اشتباهی به قیمت یک عمر!
بگذارید قبل از هر نکته دیگری قصد و دلیل خود را برای اینکه این مقاله را می نویسیم برای شما بازگو نماییم! یک شب که برای یک جلسه مهم آماده می شدیم متوجه شدیم که ادکلن ها تمام شده و برای امشب ادکلن نداریم. طبق معمول به سراغ همان کسی رفتیم که معمولا ادکلن های خود را از آنجا خریداری می کنیم.
البته با این تفاوت که این دفعه جعبه های ادکلن ها گم شده و ما برند ادکلن مخصوص خود را نمی دانسیتم و صرفا با دانستن طبع آن (گرم و تلخ) آن هم به صورت حدودی وارد مغازه شدیم.
خوشبختانه بعد از تست های فراوان بالاخره توانستیم ادکلن موردنظر را پیدا کنیم اما حدود یک ساعت معطل شدیم. لحظه ای به ذهنم رسید که اگر فروشگاه اینترنتی وجود داشت که من از آن خرید کرده و دفعه بعدی در صورت هرگونه فراموشی صرفا با مراجعه به سابقه خرید هایم می توانستم مجدد آن را سفارش بدهم تا این حد از وقت امروزم را هدر نمی دادم.

در رابطه با داشتن وبسایت و به صورت کلی فعالیت در فضای مجازی از وی پرس و جو کردم و دریافتم که او به فضای اینترنت اعتقاد دارد اما به دلایلی که پیش تر هم به آن ها اشاره کردیم هیچ وقت به سمت داشتن وبسایت نرفته است.
اما از آن عجیب تر آن بود که او به من گفت که چندی پیش هم در رابطه با ساخت وبسایت و فعالیت حرفه ای فکر هایی داشته اما عدم توانایی شخص طراح و تجربیات غلط او باعث شده تا مغازه دار فکر کند ساخت فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی غیر ممکن بوده و از توانایی وی خارج است.
اما در طی صحبت هایی که در ادامه با او داشتم بدین نتیجه رسیدم که چندان هم غلط نبوده و در برخی موارد حق دارد.
تنوع بسیار بالا محصولات یکی از اصلی ترین چالش های هر فروشگاه آنلاینی بوده و هست. به همین علت از فردای آن روز شروع کردم به تحقیق و بررسی این موضوع و پیداکردن راهکاری برای رفع این مشکل که در ادامه این روش را به همراه تمامی جزئیات موردنیاز آن برایتان توضیح می دهم.

چگونه مشکل فروش اینترنتی لوازم آرایشی حل شد؟
زمانی که چندین بار حرف های شب گذشته را مرور می کردم تنها چالش را تنوع بالا می دیدم و نمی توانستم چالش دیگری را برای این کار ببینم برای همین دست به کار شدم و تمامی تبعات این چالش را به دقت لیست کرده و برای هر گزینه راه حل هایی پیدا کردم. پس با دقت چالش ها و راهکار هایی که در ادامه نوشته شده را مطالعه نمایید زیرا در پایان این مقاله از شما یک درخواست مهم داریم.
مشکل اصلی به دلیل بزرگی ظاهری پروژه بود بنابراین به طور برعکس به موضوع نگاه کرده و این سوال را از خود پرسیدم. آن فرد مغازه دار بیش از ۵۰۰ دسته و نزدیک به ۳۰۰۰ عدد کالای متفاوت داخل مغازه خود داشت. مسلما در اولین گام با چنین مواردی روبرو خواهد شد:
- هزینه بالای راه اندازی سرور
- هزینه بالای تولید محتوای محصولات
- وجود صفحه های بسیار زیاد داخل وبسایت و گیج شدن کاربر
- نیاز به بخش بلاگ تخصصی و بروز
به نظرتان با وجود چنین چالش هایی آیا همچنان برای کسب و کار های فروش لوازم آرایشی و بهداشتی مناسبند؟ بی شک بله! زیرا تمامی رقبای شما با همین فکر عمل کرده و اقدام به راه اندازی وبسایتشان نمی نمایند. که همین امر می تواند کسب و کار شما را حداقل ۳ برابر بیشتر از رقبایتان رشد دهد. اما چگونه؟
راه کار شماره ۱
یک راهکار ساده که به ذهنم رسید آن بود که لیستی از پرفروش ترین محصولات آماده کرده و به ترتیب ۲۰ یا ۳۰ عدد از محصولات خود را از بین همه محصولاتی که دارد جدا کند، داخل وبسایت قرار دهد و سایر مراحل را به پیش برود تا از وبسایت خود به درآمد برسد. با آن درآمد هزینه تولید کننده محتوای حرفه ای را بپردازد تا وی محتوای آن ۳۰ عدد از محصولات را به شکل اصولی و سئو شده بازنویسی و بروزرسانی نماید تا آن صفحات به اوج کیفیت خود در گوگل برسند.
در ادامه به ترتیب محصولات اضافه شوند و در طول سال این فشار تقسیم شود که در زمان اوج فشار پشتوانه برای هاست قدرتمند و تولید محتوای حرفه ای و پشتیبانی بوجود آمده باشد.

راهکار شماره ۲
روی یک دسته از محصولات خود کار کنند. یعنی پرفروش دسته را انتخاب و آن دسته را داخل وبسایت قرار دهند و فروشگاه تخصصی آن وبسایت را طراحی کنند. زیرا اعتماد سازی در آن ساده تر بوده و در ادامه امکان تبدیل شدن به مارکت پلیس (market place) در ادامه وجود دارد.
راهکار شماره ۳
استفاده از حالت نقطه حساس در طراحی برای مثال یک عکس از ویترین گرفته و کاربر با آوردن موس خود روی هرکدام از آن ها نام و جزئیات آن را می بیند، دقیقا مانند نمونه ای که در فروشگاه آنلاین یزد نیز موجود است. یک طرح جذاب، ساده و کاربردی که باعث سهولت فروشنده و خریدار می شود.
راهکار شماره ۴
تغییر صفحه محصولات به حالت لیست یعنی تمامی محصولات صرفا اسم و نام برند موجود باشد داخل لیست و کاربر با کلیک روی ان بتواند کاربرد های آن را ببیند. بدین ترتیب لیست تمامی محصولات موجود است اما محتوا همچنان کامل نیست ولی امکان ثبت سفارش نیز وجود دارد. نکته این است که شما مخاطبین اصلی خود را به سادگی کنترل و سپس در ادامه سال اقدام به پر کردن سایر موارد می کنید.
سخن پایانی
آنچه را که در این مورد به ذهن من و همکارانم رسیده بود حاصل تحقیقات ما در این چند روز گذشته بوده و این مقاله حتما به زودی به رورسانی خواهد شد. اما خواهشمندیم نظرات خود را در رابطه با این راهکارها داخل بخش پایین و در بخش نظرات قرار داداه تا ما بتوانیم با کمک تجربیات شما بهترین خدمات را به شما عزیزان حوزه زیبایی ارائه دهیم.
در صورتی که به خدمات طراحی فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی نیاز دارید کافی است از طریق راه های ارتباطی در صفحه تماس با ما اقدام فرمایید.