هزاران مقاله در سطح اینترنت وجود دارند که در مورد اهمیت وبسایت صحبت کرده اند. از طرفی با توجه به شرایط اقتصادی کسب درآمد از وبسایت و روش آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به طوری که بخش بزرگی از سرچ ها مربوط به مواردی همچون کسب درآمد آنلاین و مواردی از این دست است.
سوالی که در این بخش بوجود میآید آن است که کدام روش برای کسب درآمد آنلاین صحیح است و ما را به درآمد میرساند؟ در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی تمامی مقاله های درست که در سطح اینترنت منتشر شده اند را بررسی و چکیده آن ها را به صورت بومی سازی شده برای شما بازگو نماییم.
در صورتی که از خواندن مقاله های غیر کاربردی در این زمینه خسته شده اید پیشنهاد می کنیم ۵ دقیقه وقت بگذارید و این مقاله را تا انتها بخوانید. به شما قول میدهیم تا پایان این مقاله نکاتی را یادگرفته اید که میتوانید برای کسب درآمد واقعی از آنها استفاده نمایید.
سوال اول – چه راهکار هایی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد؟
به تعداد شن های بیابان و ستاره های آسمان راهکار برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد که ما در اینجا به جمعی از آنها اشاره می کنیم، البته باید توجه داشته باشید که تمرکز ما در این مقاله بر روی روش های کسب درآمد از وبسایت است:

کسب درآمد از طریق تبلیغات (معمول ترین راهکار)
در این روش عمدتا درآمد شما مبتنی بر ترافیک وبسایت بوده و باید قبل از فکر کردن به نحوه درآمد زایی، به روشی برای جمع آوری و نگهداری ترافیک و بازدید در وبسایت بیاندیشید.
- تبلیغات کلیکی: پلتفرم هایی مانند تپسل، یکتانت و گوگل ادز در اینترنت وجود دارند که به افراد نیازمند تبلیغات آفرهای مختلف تبلیغاتی می دهند که این آفر ها لیستی از وبسایت ها و پلتفرم ها هستند که توانایی تبلیغ برند مورد نظر را دارند. زمانی که شما وبسایت خود را به عنوان انتشار دهنده تبلیغات به آن ها معرفی مینمایید جزوی از آن لیست شده و آن ها به ازای هر کلیکی که کاربر بر روی محتوای تبلیغاتی آن ها داخل وبسایت شما انجام میدهند هزینه ای را به شما پرداخت میکنند
- تبلیغات ویدئویی: در این روش که هزینه آن معمولا براساس مشاهده کامل (CPCV) یا به ازای هر هزار نمایش (CPM) پرداخته می شود دقیقا به مانند کسب درآمد کلیکی می باشد. با این تفاوت که ناشر تبلیغات به جای فرستادن متن حاوی لینک های تبلیغات، ویدئوی تبلیغاتی برایتان می فرستد که شما می توانید آن را در وبسایت خود و وبسایت هایی که در آن تولید محتوای ویدئویی انجام میدهید(آپارات و یوتیوب) منتشر نمایید. البته ناشران میتوانند مستقیما نیز با این پلتفرم ها ارتباط برقرار کرده و از آن درخواست کنند تا تبلیغات آن ها را انجام دهد که در این صورت پلتفرم آن تبلیغ را قبل از محتوای افرادی مانند شما یا در بین آن منتشر کرده و در ازای این انتشار به شما هزینه ای پرداخت می کند.
- فروش فضای تبلیغاتی: در این روش که عمدتا به صورت تبلیغات بنری انجام میشود راهکار بدین صورت است که ناشران محتوای تبلیغاتی یا کسانی که نیاز به تبلیغات دارند از شما که صاحب وبسایتی با ترافیک بالا و البته مرتبط با کسب و کار آن ها هستید قسمتی از وبسایتتان را اجاره نموده و در آن بنر تبلیغاتی خود را نمایش میدهند که البته باید در این مدت مبلغی را به شما پرداخت نمایند. (بسته به اعتبار شما)
- رپورتاژ آگهی: این روش که معمول ترین روش در بین تبلیغات وب است بدین صورت است که ناشران از طریق یک پلتفرم یا به صورت مستقیم با شما و وبسایت های مشابه شما ارتباط برقرار کرده و در ازای پرداخت هزینه ای محتوایی حاوی لینک وبسایت خود را در وبسایت شما قرار میدهند.

علاوه بر آن راهکار های دیگری نیز وجود دارند، همچون:
- درآمدزایی بوسیله (Donate) یا کمک های مالی کاربران
- محصولات یا خدمات خود را بفروشید در وبسایتتان بفروشید: مواردی همچون کسب درآمد از وب سایت با انتشار دورههای آموزشی – کالاهای دیجیتالی بفروشید – ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ
- وب سایت های فروش اشتراک: مواردی همچون دیوار و شیپور، یوتیوب و … البته به صورت کلی فروش اشتراک برای زمانی است که شما مانند وبسایت متمم از محتوای با کیفیتی برخوردار بوده و در ازای ارائه کامل این محتوا حق اشتراک از کاربران خود دریافت می نمایید.
- مشاغل فریلنسری در سایت: با اینکه جز ترند ترین روش های کسب درآمد از اینترنت هستند اما چالش های بسیاری دارند که به صورت جدا در مقاله دیگری به صورت کامل به آنها خواهیم پرداخت
- خرید و فروش دامنه
- اینفلوئنسر شدن
- فعالیت به عنوان کارمند خانگی – کارکردن به صورت دورکار
سوال دوم – چه راهکارهایی در این مقاله مد نظر است؟
- کسب درآمد از طریق فروش محصول و خدمات شما در وبسایتتان
- کسب درآمد از طریق تبلیغات کلیکی
- کسب درآمد از طریق فروش رپورتاژ
روش اول – کسب درآمد از طریق فروش محصو و خدمات شما در وبسایتتان
از آنجایی که عمده افراد جامعه از طریق ارائه محصول یا خدمتی اقدام به کسب درآمد مینمایند از این رو داشتن وبسایتی که به صورت اصولی آن ها را در فضای اینترنت معرفی و محصول یا خدمات آن ها را به مخاطبین هدفشان معرفی کند حداقل باعث افزایش درآمد آن ها تا ۳۰ درصد در مدت ۶ ماه می شود.
چگونه؟
فرض کنید شما فروشگاه لباس دارید که مشتریان با مراجعه به مغازه شما خرید خود را انجام می دهند. اما مشکل آن است که شما علاوه بر هزینه های محصول هزینه های ثابتی همچون پول برق، آب، اجاره و … را داشته و باید آن ها را نیز پرداخت نمایید. مشکل دیگری که وجود دارد نیز آن است که مخاطبان شما صرفا افراد نزدیک به مغازه یا داخل شهر شما هستند و تعداد مشتری های خارج از شهر شما بسیار کم است.
حال آنکه با داشتن وبسایتی شما علاوه بر صرفه جویی در هزینه هایی همچون آب، برق و … امکان نمایش محصول و خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته به سراسر دنیا داشته بدون آنکه نیاز باشد در طول این ۲۴ ساعت حضور فیزیکی داشته باشید.
اما آیا هر وبسایتی می تواند شما را به چنین جایگاهی برساند که بعد از مدتی درآمد غیرفعال برای خود ایجاد کنید؟
مسلما خیر، زیرا چنین دیدگاهی نیاز به سرمایه بالا و تبلیغات حرفه ای دارد تا به ثمره مد نظر شما برسد. دلیلی که عمده وبسایت های داخل اینترنت پس از مدت ها تلاش و فعالیت هیچ درآمدی ندارند نیز بی توجهی به همین عامل است.
عمده کارفرمایان گرامی به دنبال هزینه های پایین برای راه اندازی وبسایت خود بوده و تصور میکنند هر وبسایتی میتواند این آرزوی آن ها را برآورده نماید. در صورتی که اینطور نیست. مواردی که باعث می شود تا یک وبسایت به درآمد برسد عبارتند از:
- داشتن کسب و کار درست اصولی
- داشتن محصولی با کیفیت و قیمتی به صرفه
- داشتن تاییدیه ها برای کسب و کار (استاندارد، پروانه کسب)
- داشتن تاییدیه ها برای وبسایت (اینماد، ساماندهی، عضو اتحادیه انجمن فضای مجازی و …)
- رعایت کردن المان های طراحی (UI , UX) در طراحی وبسایت و معرفی محصولات
- رعایت کردن اصول سئو (سرعت، لینک سازی، کلمات کلیدی و …)
- فعالیت در شبکه های اجتماعی
- انجام تبلیغات هدفمند (تبلیغات وب، تبلیغات سنتی، تبلیغات شبکه های اجتماعی)
- پاسخگویی دائمی در وبسایت و سایر راه های ارتباطی
زمانی که این فرایند طی شده و حداقل به مدت ۶ ماه به صورت اصولی اجرا شود، بعد از مدتی نشانه های اولیه درآمد در وبسایت شما نمایان خواهد شد.
تجربه کسب اولین درآمد از وبسایت
حدود سال ۹۴ یا ۹۵ بود که بر روی اولین پروژه تخصصی وبسایت فعالیت میکردیم و در آن روز ها بازار اینترنت بدین گونه نبود. رقابت بسیار سطح پایین بوده و حرف اول در سئو را کمیت محتوا میزد، نه کیفیت آن!
حدودا ۶ ماه از سال گذشته بود که توانستیم در سئو نتیجه بگیریم و در آن روز ها به ترافیک روزانه ۲۰۰۰ نفر برسیم. شرایط سختی بود، ۶ ماه بدون هیچ درآمدی به صورت شبانه روزی درحال فعالیت و تولید محتوا بودیم تا اینکه آن روز سرنوشت ساز اتفاق افتاد.
تقریبا از پروژه ناامید شده بودیم و درحال صحبت راجع به پلن های احتمالی برای انصراف دادن از کار بودیم که ناگهان صدای فریاد شادی یکی از همکاران بلند شد!
در شب گذشته آن روز ما موفق شده بودیم مبلغ ۳۰ هزار تومان “توت” بفروشیم. کاربر وارد وبسایت شده بود، محصول را دیده و هزینه آن را پرداخت کرده بود. شادی آن روز وصف ناشدنی بود اما خبری که از آن شوکه کننده تر بود هفته بعد اتفاق افتاد.

یکی از کارخانه های معروف کشور از ما درخواست ۱ تن عناب داشت که برای او تامین نماییم. از آن روز به صورت دائم سفارشات بزرگ در حال ثبت بودند، به طوری که تمرکز تیم ما به جای توسعه وبسایت به تامین سفارشات معطوف شده بود.
وبسایت مانند یک زمینه کشاورزی است که سختی های فراوانی را به کشاورز آن متحمل می کند تا به نتیجه برسد با این تفاوت که نتیجه آن دائمی است.
دیجی کسب
روش دوم – کسب درآمد از طریق تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی چیست؟ در صورتی که در سرچ های خود با دقت توجه کرده باشید در کنار بعضی از نتایج گول کلمه ای تحت عنوان Ad موجود است. این به معنی است که وبسایتی که شما در حال مشاهده آن هستید از تبلیغات گوگل اد استفاده کرده تا بتواند به این نتیجه برسد.
علاوه بر آن در صورتی که توجه کرده باشید در وبسایت هایی همچون سافت 98 و یاس دانلود تبلیغاتی در قسمت های مختلف وبسایت مشاهده می شود که همه آن ها با کلیک شما را به وبسایت دیگری می برند. این تبلیغات که عموما از پلتفرم یکتانت ارسال می شوند در هنگام کلیک کاربر مبلغی را به حساب منتشر کننده تبلیغ واریز می نمایند.
سوال – این مبلغ از کجا می آید؟ برند هایی که قصد انجام تبلیغات در فضای وب را دارند با ساخت پنلی در پلتفرم هایی همچون یکتانت و گوگل اد و واریز کردن مبلغی به عنوان اعتبار کیف پول اقدام به این تبلیغات می نمایند تا کسب و کار خود را تبلیغ نمایند.
چه سودی برای آن ها دارد؟ از آنجایی که کاربران برای اکثر سوالات خود به دنبال پاسخی در موتور های جست و جو هستند، از این رو اعتماد زیادی به نتایج این موتور ها نیز دارند. بنابراین وبسایت هایی که در صدر این نتایج هستند توانسته اند اعتماد کاربر را به میزان زیادی جلب کنند.
از طرفی در این تبلیغات کاربران پاسخ سوال یا راه حل نیاز خود را در تبلیغات میابند و از آن ها استفاده می کنند. این یعنی یک معامله دو سر برد برای کاربران و تبلیغ کنندگان. اما این معامله یک برنده دیگر نیز دارد و آن شما هستید که تبلیغات را داخل وبسایت خود نمایش می دهید.

چگونه از تبلیغات کلیکی کسب درآمد کنم؟ در اینجا دوپاسخ وجود دارد:
- دامنه شما IR است
- دامنه شما IR نیست
در حالت دوم درصورتی که محتوای وبسایت شما فارسی نباشد شما امکان کسب درآمد دلاری را نیز دارید.
اما حتی در صورتی که دامنه IR داشته و محتوایتان نیز فارسی است نیز امکان کسب درآمد وجود دارد.
دامنه IR و محتوای فارسی
در این صورت شما باید از پلتفرم های داخلی استفاده نمایید که آن ها نیز با کیفیت بوده و در این چند سال اخیر بسیار عالی عمل کرده اند:
مواردی همچون یکتانت و تپسل
دامنه ای غیر از IR و محتوای غیر فارسی
در اینصورت شما امکان درآمد دلاری را نیز دارید. اما باید توجه داشته باشید که در این حالت سرور وبسایت شما نیز باید خارج از کشور باشد. از طرفی فعالیت در وب اینگلیسی بسیار سخت تر از وب فارسی است و نیاز به تخصص بالایی دارد اما در صورتی که بتوانید این موانع را پشت سر بگذارید به یک درآمد دلاری ثابت ماهیانه خواهید رسید که دائما افزایش پیدا می کند.
در صورتی که قصد کسب درآمد دلاری از وبسایتتان را دارید پیشنهاد ما گوگل ادسنس (google AdSense) است.
در صورتی که قصد کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید حتما در بخش پایین ایمیل خود را ثبت نمایید تا از آخرین مقالاتی که در این زمینه ارائه می شوند با خبر شوید.
روش سوم – کسب درآمد از طریق فروش رپورتاژ آگهی
معمول ترین روش درآمد از تبلیغات در وبسایت های ایرانی است که توسط خودتان یا پلتفرم های سوم شخص قابل اجرا هستند. فرض کنید شما یک وبسایت قدرتمند و با ترافیک بالا دارید.
در این روش شما بوسیله گذاشتن یک محتوای تبلیغاتی در وبسایت خود اقدام به کسب درآمد می نمایید.
این هزینه توسط کسانی پرداخت می شود که قصد دارند لینک سازی خارجی انجام دهند.
تبلیغ نیز بدین گونه است که یک محتوای کاربردی در یک زمینه ارائه شده و در بین آن لینک هایی به وبسایت تبلیغ کننده داده می شود و بدین ترتیب اعتبار آن وبسایت نیز بسته به اعتبار وبسایت شما افزایش پیدا می کند.

در اینجا دو راهکار برای فروش رپورتاژ وجود دارد:
صفحه ای در وبسایتتان تحت عنوان خرید رپورتاژ آگهی یا تعرفه رپورتاژ راه اندازی نموده و مبالغی را متناسب با دامین آتوریتی(Domain Authority) و اسپم اسکور (Spam Score) خود مشخص نمایید.
در پلتفرم هایی همچون تریبون به عنوان انتشار دهنده تبلیغ ثبت نام کرده و محتوایی که به عنوان رپورتاژ به وبسایتتان ارسال می شود را انتشار دهید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم پر کاربرد ترین راه های کسب درآمد از وبسایت و روش کلی آن را برای شما شرح دهیم. به زودی مقالاتی را جهت اضافه کردن جزئیات تجربی هر راهکار منتشر خواهیم نمود. اما نکته ای که وجود دارد آن است که تمامی این راهکار ها نیاز به داشتن یک وبسایت حرفه ای دارند. پس حتما در صورتی که هنوز وبسایت ندارید یا وبسایت شما به درآمد نرسیده به این صفحه مراجعه فرمایید تا همکاران ما در این زمینه به شما کمک کنند.