جدید ترین الگوریتم گوگل

روش‌های سئوی سایت دائماً در حال تغییر هستند؛ به همین دلیل است که سئو سایت در سال 2023 با 2010 بسیار متفاوت است و همه این‌ها به خاطر به‌روزرسانی مداوم الگوریتم‌های گوگل و همه موتورهای جستجو است تا بتوانند بهترین نتیجه را مطابق خواست و نیاز کاربران ارائه دهند. در همین زمان گوگل علاوه بر به‌روزرسانی الگوریتم‌های قدیمی، ‌الگوریتم‌های جدیدی را معرفی کرده که هر کدام وظایف مشخصی بر عهده دارند. در ادامه به معرفی مهمترین الگوریتم‌های گوگل خواهیم پرداخت.

جدید ترین الگوریتم گوگل
جدید ترین الگوریتم گوگل

الگوریتم گوگل چیست؟

بسیاری از الگوریتم ‌هایی که از طرف گوگل معرفی ‌شده ‌اند تاثیر مستقیمی بر روی وضعیت ترافیک وب سایت ‌ها خواهند داشت اما درحقیقت به ‌قطعیت نمی‌توان گفت که تمام این الگوریتم‌ ها به‌صورت مستقیم با سئوی وب‌ سایت ها در ارتباط هستند . گوگل از قدرتمندترین موتورهای جستجو محسوب می‌شود که تمامی اهداف آن در سال‌ های اخیر به ارائه بهترین خدمات برای مشتریان ختم شده ‌است و به همین دلیل در سال 2011 اولین الگوریتم خود را در راستای بهبود عملکرد جستجو و بهتر شدن تعامل کاربران با دنیای اینترنت و وب معرفی و اجرا کرده ‌است.

 در حقیقت متخصصان گوگل به این نتیجه رسیده ‌اند که برای بهینه‌ تر شدن فضای جستجو و افزایش کیفیت محتوا در وب سایت ‌ها نیازمند قوانینی هستند تا چارچوب معینی را برای رده‌ بندی و درجه ‌بندی عملکرد این وب سایت‌ ها تعیین می‌کنند . همچنین همواره وب‌ سایت های بسیاری هستند که برای دستیابی به رتبه‌ های برتر در این موتور های جستجوی گوگل و بهینه‌ سازی وب‌ سایت خود از روش‌ های مختلف استفاده می‌کنند.

جدید ترین الگوریتم گوگل
جدید ترین الگوریتم گوگل

مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل که باید درموردشان بدانید (باغ وحش مجازی گوگل)

به طور کلی به‌روزرسانی‌های گوگل به دو دسته به‌روزرسانی‌های بزرگ و به‌روزرسانی‌های کوچک تقسیم می‌شوند. این به‌روزرسانی‌های کوچک گاهاٌ چند بار در روز هم رخ می‌دهند اما اثر آن‌ها به اندازه‌ای نیست که ما متوجه تغییر خاصی شویم. از طرف دیگر الگوریتم‌های بزرگ موتور جستجوی گوگل سالانه رخ می‌دهد و به قدری سر و صدا می‌کند که حتی گوگل هم آپدیت جدید را تأیید و نامی ‌را برای آن انتخاب می‌کند.
از آنجا که اکثر اسامی‌الگوریتم‌های ابتدایی گوگل از روی حیوانات گرفته شده بودند بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل نامیدند.

لیست الگوریتم های گوگل

به طور کلی الگوریتم های گوگل عملکرد سایت­‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند و بر اساس میزان تعامل کاربران و مدت زمان ماندگاری، صفحات را رتبه بندی می‌کنند. در این بخش به معرفی مهم‌­ترین و جدیدترین الگوریتم‌های رتبه بندی گوگل می­‌پردازیم. انواع الگوریتم های گوگل عبارت­‌اند از:

  1. الگوریتم پاندا (Panda)
  2. الگوریتم پنگوئن (Penguin)
  3. الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)
  4. الگوریتم Mobile First Index
  5. الگوریتم سندباکس گوگل (Google Sandbox)
  6. الگوریتم رقص گوگل (Google Dance)
  7. الگوریتم تازگی محتوا (Freshness)
  8. الگوریتم کبوتر (Pigeon)
  9. الگوریتم رنک برین (RankBrain)
  10. الگوریتم YMYL
  11. الگوریتم برت (BERT)
  12. الگوریتم Medic
  13. الگوریتم فلوریدا (Florida)
  14. الگوریتم فلوریدا 2 (Florida 2)
  15. الگوریتم بوستون (Boston)
  16. الگوریتم کافئین (Caffeine)
  17. الگوریتم موش کور (Possum)
  18. الگوریتم پنگوئن نسخه 4 (Penguin 4.0)
  19. الگوریتم فرد (Fred)
  20. الگوریتم گورخر (Zebra)
  21. الگوریتم هیلتاپ (Hilltob)
  22. الگوریتم Friendly Mobile
  23. الگوریتم Mobilegeddon
  24. الگوریتم PageRank
  25. الگوریتم ونیز(Venice)
  26. الگوریتم دزد دریایی (Pirate)
  27. الگوریتم EMD (Exact Match Domain)
  28. الگوریتم Page Layout
  29. الگوریتم E-A-T
  30. آپدیت هسته گوگل (Core Updates)
  31. الگوریتمMUM (Multitasking United Model Algorithm)

در ادامه با چند تا از الگوریتم ها گوگل بیشتر آشنا میشیم.

الگوریتم پنگوئن (Penguin)

گوگل پنگوئن گوگل پنگوئن در ۲۴ آپریل سال ۲۰۱۲ (سال ۱۳۹۱) رونمایی شد تا همانند یک بازرس برای گوگل عمل کنه. وظیفه اصلیش هم شناسایی لینکهای اسپم، سایتهایی که خرید بکلینک می کنن و سایت هایی که جهت رشد و افزایش سئو سایت به جای تولید محتوا جدید و با کیفیت برای جذب بازدید کننده از روش های غیرقانونی نظیر سئو کلاه سیاه استفاده می کنن، هست.

گوگل پنگوئن با توجه به تعداد زیاد لینک‌گذاری در یک سایت و مرتبط نبودن لینک های قرارداده شده با محتوای اون سایت، این اسپمرها رو شناسایی می کنه و هم وب‌سایت لینک گذارنده و هم وب‌سایت لینک دهنده رو جریمه و از لیست نتایج جستجوهای خودش حذف می‌ کنه.

با انجام این کارها در گوگل پنگوئن محبوب می شین

  • مطالب کپی در سایت قرار ندین و در صورت انجام این کار حتماً حق کپی رایت را با ذکر نام منبع و لینک ارجاع به اون رعایت کنین.
  • پس از انتشار پست حتماً اونو در سایت های اشتراک گذاری محتوا share کنین.
  • مطالب خودتون رو بطور منظم و طبق یک زمانبندی در سایت قرار بدین.
  • به کیفیت مطلب ارسالی خودتون اهمیت دین، بطور کامل توضیح بدین.
  • از ایجاد لینک های زیاد در صفحات سایت تون خودداری کنین.
  • بطور جد از تکرار کلمات کلیدی پرهیز داشته باشین.

الگوریتم پاندا (Panda)

گوگل پاندا یکی از الگوریتم های جدید گوگل هست که در فوریه ۲۰۱۱ بطور رسمی بمنظور جلوگیری و مبارزه با سایت های خاطی که محتواهای کپی در سایتشون قرار می دن و حق و حقوق معنوی مولف اثر رو رعایت نمی کنن، و همچنین محتواهای بی کیفیت و ضعیف در سایت شون منتشر می کنن، توسط گوگل معرفی شد.

شاید برای شما این سوال هم پیش آمده که کدام الگوریتم های جدید گوگل باعث میشود که اگر وبسایت محتوای ضعیف و یا کپی دارد پنالتی در نظر بگیرد؟ جواب همین الگوریتم پاندا گوگل هست.

الگوریتم گوگل پاندا تأثیر بسزایی در سئو سایت دارد و نباید از آن غافل شد.

گوگل پاندا سایت های خاطی را جریمه می کند! سایت هایی که پیش از ورود این الگوریتم گوگل اقدام به یکی از موارد یاد شده بالا در سایت شون می کردن، دیگه با این الگوریتم نمی تونن مثل سابق کاری از پیش ببرن، چون با ورود پاندا گوگل دست شون نزد گوگل رو شده و گوگل هم اینگونه سایت ها رو بشدت جریمه می کنه(بدترین حالت جریمه گوگل اینه که سایت در گوگل پنالتی بشه).

سوال مهم دیگه می تونه این باشه که اگر محتوا از سایت دیگری کپی شده باشد بهترین راه برای جلوگیری از جریمه گوگل چیست؟ جواب آشتی با الگوریتم گوگل پاندا و رعایت مواردی که در پایین ذکر شده.

هدف گوگل از انتشار الگوریتم پاندا اینه که به وب سایت هایی که محتواهای باکیفیت بالا تولید می کنن پاداش بده( پاداش گوگل یعنی ارتقاء رتبه و جایگاه صفحات سایت در لیست نتایج جستجو گوگل)

اما در مقابل سایت هایی که محتواهای با کیفیت پایین دارن در نتایج جستجوی گوگل بشدت افت جایگاه و رتبه خواهند داشت.

این موارد را در الگوریتم گوگل پاندا رعایت کنید.

  • متاتگ توضیحات هر صفحه سایت رو با کیفیت و جذاب بسازین و از افزونه هایی که بطور خودکار براتون این کار رو انجام می دن اجتناب کنین.
  • بیش ازحد از تبلیغات در سایت تون استفاده نکنین.
  • از برچسب های نامتعارف برای مطالب سایت تون استفاده نکنین.
  • لینک های شکسته موجود در سایت رو پیدا و در صدد رفع آنها بربیاید.
  • هیچ وقت مطالب سایت های دیگه رو کپی نکنین، در صورت انجام این کار حتماً ذکر منبع مطلب یادتون نره.
  • تا اونجا که می تونین از یک قالب اختصاصی یا اورجینال برای سایت خودتون استفاده کنین و حتماً کدهای سایت رو بهینه کنین.
  • در شبکه های اجتماعی بخصوص Linkedin فعال باشید و مطالب تون را در اونجا بصورت حرفه ای و تأثیرگذار به اشتراک بزارین.

نقشه سایت (XML Sitemap) را فراموش نکنین، حتماً بسازین و در اکانت سرچ کنسول گوگل هم ثبت کنین و همیشه پیگیر خطاهاش باشین

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)

در سال ۲۰۱۳ گوگل این الگوریتم را با هدف درک بهتر سرچ کاربر بروزرسانی کرد. گوگل می خواست تا درک عمیقی از مفهوم کوئری ها داشته باشد. پیش از آن که این الگوریتم توسط گوگل بروزرسانی شود، زمانی که کاربر عبارتی را در گوگل سرچ می کرد، گوگل نتایجی را نشان می داد که کلمه کلیدی تایپ شده کاربر در آن صفحات وجود داشتند. این موضوع سبب می شد که برخی از سایت ها با استفاده نادرست از کلمات کلیدی، بتوانند رتبه های خوبی را در نتایج کسب کنند.

مرغ مگس خوار موضوع و زمینه اصلی کوئری را درک می کند و برای آن که از این الگوریتم به نفع خودتان استفاده کنید، نیاز نیست که فقط از کلمات کلیدی استفاده کنید، استفاده از کلمات مترادف و هم معنی نیز می تواند به شما کمک کند.

جالب است بدانید که الگوریتم مرغ مگس خوار برای سرچ صوتی پایه گذاری شد. به کمک این الگوریتم شما می توانید حتی در صورت داشتن اشتباه تایپی و غلط املایی هم نتیجه مورد نظرتان را مشاهده کنید.

برای آن که بتوانید به کمک این الگوریتم در گوگل رتبه بگیرید، کافی است که علاوه بر آن که از کلمه کلیدی استفاده می کنید، از کلمات مترادف آن هم استفاده کنید. سعی کنید که محتواهای خوانا تر و روان تری بنویسید. این موضوع برای گوگل بسیار اهمیت دارد که محتواهایی به کاربر نشان داده شود که مفید هستند و نیاز کاربر را رفع می کنند.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که این الگوریتم شما را جریمه نمی کند، تنها رتبه شما را کاهش می دهد (البته که دست کمی از جریمه ندارد)!

اشتراک گذاری

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید